Velg år:
Haster med klimaregler
Politisk innspill:

Haster med klimaregler

Forhandlingene om regelverket for Parisavtalen har stagnert. Neste uke holdes derfor et ekstra klimaforhandlingsmøte i Bangkok. Forum for utvikling og miljø deltar, og møtte regjeringen i dag.

Klimasøksmål mot EU godkjent
Klimaendringer:

Klimasøksmål mot EU godkjent

Folkets klimasøksmål mot EU er godkjent for behandling i Den europeiske unionens domstol. Både EU og Norge må gjøre mye mer for å stanse klimaendringene, sier rådgiver i Forum for utvikling og miljø, Kristina Fröberg. 

Når livreddende medisiner slutter å virke
Arendalsuka:

Når livreddende medisiner slutter å virke

Tenk hvis livreddende medisiner sluttet å virke. Det er dessverre reelt. Les Borghild Tønnessen-Krokans velkomst til seminar om Norges rolle i den globale kampen mot antibiotikaresistens på Arendalsuka her.

Barn er ikke militærmål
Arms Trade Treaty:

Barn er ikke militærmål

I dag startet det årlige FN-møtet om implementeringen av Arms Trade Treaty (ATT). Vi må ikke glemme at Arms Trade Treaty ble til for å redde liv og redusere lidelser, sier Control Arms-koalisjonen, som krever stans i våpeneksport til land som kriger i Jemen.

Innspill til plan for matsikkerhet
Politisk innspill:

Innspill til plan for matsikkerhet

I 2018 vil regjeringen lansere en handlingsplan for bærekraftige matsystemer. Forum for utvikling og miljøs matgruppe mener matsikkerhet og fattigdomsbekjempelse må prioriteres over norske interesser i støtten til næringsutvikling. Les høringsinnspillet her, fra Forum for utvikling og miljø, Caritas, Redd Barna, Care, Norges Vel, Utviklingsfondet og Spire.

Forsvarer forsvarerne
FNs Høynivåforum:

Forsvarer forsvarerne

Vi trenger et sterkt sivilsamfunn som utfordrer myndigheter og forsvarer menneskerettigheter og miljø hvis vi skal nå bærekraftsmålene, sa statssekretær Jens Frølich Holte fra UD på en event i FN av ForUM og Together 2030, der han reagerte på angrep på sivilsamfunnet