- Det er tid for handling

- Det er tid for handling

Rapporten som FNs klimapanel la fram mandag viser at konsekvensene av klimaendringene er i ferd med å bli enorme. - Nå må norske myndigheter la handling følge ord, og våge å ta de tøffe, men nødvendige beslutningene, sier Andrew Preston, daglig leder i Forum for utvikling og miljø.

Den andre delrapporten om klimatrusselen som FNs klimapanel la fram i går viser tydelig at verden ikke har noen tid å miste.

- Klimaendringene vil føre til dramatiske endringer i levekårene for store deler av verdens befolkning, og vil bli merkbare på alle kontinenter og alle land. Men det er ennå ikke for sent å bremse veksten i klimagassutslipp, og på noe sikt kan vi få til en gradvis reduksjon av verdens samlede utslipp, sier Preston.

Preston mener at Norge må gå foran:

- I 20 år har norske myndigheter skjøvet den internasjonale forhandlingsprosessen i Klimakonvensjonen foran seg, og fokusert for mye på at klimaproblemene skal løses på internasjonalt nivå. Norge, med vår romslige økonomi, en velutdannet befolkning og rikelig med fornybar energi, må i større grad gå foran. Hvem andre skal gjøre det om ikke Norge gjør det? spør Preston.


Relevante emner