Penelope Lea blir yngste vinner av frivillighetsprisen noensinne!

Foto: Frivillighet Norge

Penelope Lea blir yngste vinner av frivillighetsprisen noensinne!

Penelope Lea er 14 år og allerede blant de sterkeste og tydeligste stemmene i Norge, uansett alder. I dag ble hun den yngste noen sinne som har vunnet Frivillighetsprisen! Forum for utvikling og miljø gratulerer prisvinneren.

Penelope Lea er den yngste noensinne som er nominert til Frivillighetsprisen. Hun var en av åtte finalister og i dag ble det kjent at det norske folk har stemt henne til topps i konkurransen.

Se video med Penelope her

Penelope er ingen nykommer i frivilligheten. Hun har et brennende engasjement og inspirerer andre unge til å engasjere seg. Penelope viser at det å ytre sine meninger er viktig - og hun blir lyttet til. Hun ble valgt inn i styret for Miljøagentene i Oslo som 11-åring og leder nå Barnas Klimapanel. Hun har holdt appeller på FNs klimaforhandlinger i Bonn, på Arendalsuka, på fjernsyn og på miljøagentsamlinger. Penelope står på, enten hun møter statsministeren eller plukker plast på stranden. Hun er et godt og unikt eksempel på miljøaktivisme. Juryen viser i sin begrunnelse til hennes brennende engasjement og evne til å inspirere andre unge til å engasjere seg.

Forum for utvikling og miljø gratulerer Penelope Lea med dagens pris!

Bilde1.png#asset:6022

Penelope Lea (i midten) er en av tre deltakere i Forum for utvikling og miljøs nye ungdomsserie som lanseres tidlig 2019.