Nettserie om ungt framtidsengasjement lansert i dag

Nettserie om ungt framtidsengasjement lansert i dag

Midt i en tid der hundretusener av unge streiker for klima verden over og utfordrer politikere til å gi dem en trygg framtid, lanserer vi nettserien MISSION IMPACT, som følger tre vanlige ungdommer i kampen for en bærekraftig framtid. Se serien i dag!

Se alle episodene her!


Problemene i Texas, Trøndelag og Middelhavet

MISSION IMPACT er fylt med action, følelser og tre personlige reiser inn mot kjernen av FNs bærekraftsmål, som skal være nådd innen 2030. Serien gjør politiske tema nære og håndgripelige.

Victoria Skau (20) reiser til Hellas og møter flyktninger fra Jemen. Hennes bilde av fredsnasjonen Norge rakner når hun finner ut at Norge eksporterer våpen og militært utstyr, blant annet til flere av landene som kriger i Jemen. Penelope Lea (14) vasser i konsekvensene av plastforsøpling i en skjærgård i Trøndelag. Kim Mateo (27) møter en brutal virkelighet på gata i Texas, og mellom skyhøye bygninger og milliardindustrier lurer han: hvor blir det av alle penga? Kim oppdager at det årlig forsvinner milliarder av kroner gjennom skatteparadiser – penger som burde gått til å sikre utdanning og helse. Serien er produsert av Hacienda Film og Differ Media, i samarbeid med Forum for utvikling og miljø (ForUM) – et nettverk av 50 norske organisasjoner som jobber for en bærekraftig og rettferdig verden.

-Serien provoserer og berører, men det viktigste er at den engasjerer. For når problemene er presentert og tårene er tørket, følger MISSION IMPACT deltakerne inn i kampen for forandring, og deltakerne nekter å la seg stoppe. Gjennom det varierte persongalleriet, viser serien at vi alle sitter på superkrefter i kampen for en bærekraftig framtid, sier Ingrid Rostad, fungerende daglig leder i Forum for utvikling og miljø

Nakenstunt, sosiale medier og møte med statsministeren

Etter tre ulike reiser, er deltakerne tilbake i Norge og begynner å jobbe for endring lokalt og nasjonalt. I jakten på løsninger møter de engasjerte folk de ser opp til, som komiker og musiker Kristopher Schau, influencer Joakim Kleven, og tidligere leder av FNs naturprogram Erik Solheim. Kim kler seg naken for å få kommuner til å bli skatteparadisfrie. Victoria videoblogger. 14-åringen Penelope møter Erna Solberg og blir skuffet.

På tre vidt forskjellige måter, informerer de folk om hva som står i veien for en bærekraftig framtid, og ber norske politikere gjøre mer.


Mer informasjon om MISSION IMPACT

MISSION IMPACT lanseres 2. april på Facebook, Youtube og en egen nettside. Serien er den første norske serien som lanseres kun på sosiale medier.

Serien er produsert av Hacienda Film og Differ Media, kjent for prisbelønte produksjoner som Sweatshop, Motherhood og Thank You For The Rain. Serien er laget i samarbeid med Forum for utvikling og miljø og deres 50 medlemsorganisasjoner, som alle jobber for en bærekraftig framtid.

Kontakt:

Forum for utvikling og miljø: Hannah E. Ander, kommunikasjonsrådgiver. Hannah@forumfor.no / 936 52 261


Se serien her

Seriens seks episoder er tilgjengelige her:

Facebook

Youtube

www.missionimpact.no