Historisk koalisjon for ansvarlig næringsliv

Panelsamtale på lanseringen: Kari Asheim (moderator) fra Regnskogfondet, Storebrand v/Tulia Machado-Helland (Senior Sustainability Analyst), Industri Energi v/Amalie Hilde Tofte (Internasjonal rådgiver), Hydro v/Elise Must (Head of CSR), og BFD v/ Erik Lunde. Foto: Amnesty International Norge.

Historisk koalisjon for ansvarlig næringsliv

KAN - Koalisjonen for Ansvarlig Næringsliv består av 55 aktører som sammen krever en menneskerettighetslov for næringslivet.

Sammen med 54 andre sivilsamfunnsorganisasjoner, næringslivsaktører og fagforeninger lanserte vi på tirsdag Koalisjonen for Ansvarlig Næringsliv (KAN). KAN er et historisk initiativ, hvor næringsliv og sivilsamfunn for første gang går sammen for å kreve en menneskerettighetslov for næringslivet.

Til stede på markeringen var statssekretær Erik Lunde (KrF) fra Barne- og familiedepartementet, og statssekretær Lucie Katrine Sunde-Eidem (V) fra Næring- og fiskeridepartementet. Et lovforslag om menneskerettighetslov for næringslivet ligger nå til behandling hos Stortinget, og vil etter all sannsynlighet bli behandlet av familie- og kulturkomiteen denne høsten. Du kan lese ForUM sitt høringssvar her.

ForUM har tatt initiativ til koalisjonen sammen med Amnesty International Norge, Framtiden i Våre Hender, Raftostiftelsen, Fellesrådet for Afrika og Regnskogfondet, og sitter også i styringsgruppen. Arbeidet med menneskerettighetslov for næringslivet er en del av en internasjonal del, og lignende allianser finnes i bl.a. Danmark, Finland og Sverige.