Lyst til å styrke barn og unges engasjement for klima og miljø?

Nordic International Support Foundation
Trondheim, Norge
Formidler
Engasjement
Snarest
Tuva Neraal Volden, tnv@nis-foundation.org, 90798536

Har du lyst til å jobbe med å styrke barn og unges engasjement for klima- og miljøsaken?

NIS Foundation ansetter formidlere til utstillingen Hva nå? Endringslaben i Trondheim!

Hva nå? Endringslaben er en interaktiv utstilling med fokus på bærekraftig utvikling, rettet mot skoleklasser fra 4. trinn og oppover. Utstillingen setter søkelys på hvordan hverdagen vår i Norge henger sammen med det store begrepet bærekraftig utvikling, og viser hvordan hver og én av oss kan være en del av løsningene på utfordringene vi står overfor. Skoleklasser inviteres til å besøke utstillingen i undervisningstiden. På denne måten støtter prosjektet oppunder arbeidet som gjøres av skolene innen undervisning om bærekraftig utvikling. Se www.endringslaben.no for mer informasjon.

Hva nå? Endringslaben i Trondheim

Hva nå? Endringslaben er et omreisende prosjekt som settes opp på Hovedbiblioteket i Trondheim i januar og februar. Vi er på utkikk etter en eller flere personer til rollen som formidler i utstillingen i Trondheim. Dette innebærer følgende nøkkeloppgaver:

  • Ta imot klassene som kommer på besøk i utstillingen og gjennomføre et opplegg med elevene (introduksjon, utdeling av oppgaver og veiledning underveis, avslutning).
  • Klargjøring før og opprydning etter klassebesøk.
  • Vedlikehold av installasjonene i utstillingen ved behov.
  • Dialog med ansatte ved biblioteket om praktiske hensyn.

For å lykkes i rollen som formidler tror vi at du:

  • Er opptatt av klima, miljø og bærekraftig utvikling og kan formidle informasjon om dette på en måte som skaper engasjement.
  • Har erfaring og trives med å jobbe med barn og unge.

Denne stillingen innebærer arbeid med barn og det er derfor et krav at du mestrer norsk språk. NIS Foundation kommer også til å be om politiattest før arbeidskontrakten underskrives.

Praktisk informasjon om stillingen:

  • Varighet: 15. januar til 1. februar 2024.
  • Arbeidstid: Skoleklasser besøker utstillingen mellom kl. 10 og 14 mandag til fredag. Flere personer kan dele på rollen, slik at arbeidstiden tilpasses utfra når den enkelte er tilgjengelig.
  • Opplæring: Prosjektansvarlig hos NIS Foundation vil være til stede den første uka for å gi en innføring i utstillingen og opplæring i formidlerrollen.
  • Lønn: Etter avtale.

Rollen som formidler for Hva nå? Endringslaben er en spennende mulighet til å få innblikk i organisasjonsarbeid på bærekraftfeltet og å være med på å styrke engasjementet for klima- og miljøsaken blant barn og ungdom.

Høres dette ut som noe for deg?

Følg denne lenken til vårt søknadsskjema, og fortell litt om deg selv, din erfaring og motivasjon for stillingen. Du er velkommen til å kontakte prosjektansvarlig Tuva dersom du har spørsmål.

NIS Foundation er en ikke-kommersiell stiftelse med hovedkontor i Oslo. Organisasjonen har mange års erfaring fra bistandssektoren og arbeider i flere land med prosjekter som støtter oppunder FNs bærekraftsmål. Hva nå? Endringslaben er vårt første prosjekt i Norge og utstillingen i Trondheim blir den sjette i rekken. Vi samarbeider med Miljøagentenes Fylkeslag Trøndelag og Trondheim kommunes arbeidsgruppe Grønn Barneby om å sette opp utstillingen i Trondheim.

For mer informasjon om NIS, se www.nis-foundation.org.

Søknadsskjema