Innhold som omhandler emnet «Biologisk mangfold»


Denne avtalen skal redde verden
#forNaturen:

Denne avtalen skal redde verden

Mange mener vi nå står ovenfor den sjette masseutryddelsen i jordas historie. Sist var da dinosaurene ble utryddet for 65 millioner år siden. Naturpolitisk rådgiver i WWF Verdens naturfond, Mathias Stang, skriver her om hvordan FNs naturavtale kan stanse naturkrisa.

Politisk innspill:

Innspill til nytt globalt rammeverk for naturen under konvensjonen om biologisk mangfold

26. januar 2020

Innspill til Norges arbeid med nytt globalt rammeverk for naturen under konvensjonen om biologisk mangfold

Les innspillet her

I oktober 2020 skal en ny global avtale for naturen være fremforhandlet. ForUM-fellesskapet mener Norge kan og bør spille en viktig rolle gjennom å ta lederskap i forhandlingsprosessen. Les vårt innspill til Klima- og miljødepartementet med våre anbefalinger til Norges innsats for en ny naturavtale.

Mot et nytt rammeverk for naturmangfold
Biologisk mangfold:

Mot et nytt rammeverk for naturmangfold

Vi står overfor et naturtap i et omfang aldri før sett i menneskehetens historie. Hvis vi skal klare å snu trenger vi umiddelbar handling. -Det er helt avgjørende å få på plass en sterk naturavtale, sier ForUMs Ingrid Rostad, som denne uken deltar på Trondheimskonferansen for biologisk mangfold.

FNs naturtoppmøte oppsummert
FNs biomangfoldkonvensjon:

FNs naturtoppmøte oppsummert

Forrige uke ble FNs naturtoppmøte avsluttet. Kan verdens land bremse tapet av naturmangfold? Og er det noe man som enkeltmennesker kan gjøre? Vi tok en prat med Kamilla Berggrav fra Regnskogfondet, som var til stede i Egypt.

5 kjappe om FNs naturtoppmøte
Biomangfoldkonvensjonen:

5 kjappe om FNs naturtoppmøte

Denne uken startet FNs naturtoppmøte i Egypt - et av verdens viktigste møter, men som få vet noe om. Vi har tatt en prat med Christian Steel, som er til stede på vegne av Sabima og Forum for utvikling og miljø.

Trenger naturmangfold
CDB:

Trenger naturmangfold

- Vi er nødt til å stanse og snu ødeleggelsen av natur for å sikre alle tilgang til mat, rent vann og frisk luft, og redusere farlige klimaendringer, sa daglig leder Borghild Tønnessen-Krokan i Forum for utvikling og miljø til klima- og miljøminister Ola Elvestuen før FN-møtet om biomangfold 17.-29.november.