#Minklimahistorie

"Juli pleier å være en grønn og frodig måned. Men i år var skogen dekket av grå blader som gikk i ett med sandalene mine." Hva er din klimahistorie? Bli med i den globale dialogen for å høyne landenes klimaambisjoner før desember i år, og del din klimahistorie og del på #Minklimahistorie #Norsktalanoa

#Minklimahistorie

Hva er din klimahistorie? Med kampanjen #Minklimahistorie ønsker Forum for utvikling og miljø å invitere deg med i dialogen for høyere klimambisjoner gjennom å dele din klimahistorie på sosiale medier.

Talanoa er et ord for dialog fra Fiji (vertsland i FNs klimaforhandlinger) og er en metode for å finne nye løsninger gjennom en inkluderende og ikke-dømmende dialog der man deler historier og erfaringer. Fiji har oppfordret alle land til å holde nasjonale talanoaer for å finne nye klimaløsninger og styrke sine klimamål før FNs klimatoppmøte i desember.

Bli med i dialogen og vis verdens land at de må høyne ambisjonene i klimaforhandlingene!

Ingen historie er for liten, sammen danner de bildet av at klimaendringene skjer i livene til folk. Del din historie i sosiale medier, merk oppdateringen med #minklimahistorie og #norsktalanoa og bli med i den globale klimadialogen.

Hva er din klimahistorie?

Ingrid har delt en film av et barn som staver seg frem i snøen. Hennes klimahistorie handler om at hun ikke vil miste noe av det fineste hun vet, skitur i blåtimen med tantebarn som lærer å kjenne skiglede.

Petter har skrevet en tekst om da han så Al Gore sin film «An incovenient truth» i 2008 og børstet støvet av sin gamle aktivist. Han ville fortelle alle som ville lytte hvor viktig miljø og klima var. Men så i en opphetet diskusjon sa en god venn av han til slutt følgende: «Jeg tror ikke det er farlig før Jens sier det». Nå ber Petter om at politikerne bestemmer seg raskt for å kutte oljen. Først da vil folk flest tro på politikere som er bekymret for klima, skriver han.

Aron har fortalt om bønder han har møtt på Sri Lanka som kjemper for å tilpasse seg både tørke og flom i samme sesong. Aron forteller samtidig at små grep for klimatilpasset jordbruk gjør det mulig for dem å drive jordbruk, og håper det vil komme mer penger til klimatilpasning for bøndene han har møtt.

Einar fortalte på film hvordan ingen ting på gården hans grodde denne sommeren på grunn av tørken.

Hva er din historie?