Aftenposten Junior med ny nettserie: PENELOPE
Denne uken kom webserien PENELOPE på Aftenposten Junior. Serien følger Penelope Lea i hennes kamp for miljøet og en bærekraftig framtid. Se serien her!
Denne uken kom webserien PENELOPE på Aftenposten Junior. Serien følger Penelope Lea i hennes kamp for miljøet og en bærekraftig framtid. Se serien her!
Vårt Land, 25. april 2019
Dagens internasjonale skattesystem favoriserer rike over fattige og er overmoden for endring. Norge kan bidra mer for at fattige land får skattepengene de har krav på.
Felleskronikk fra: Ingrid Rostad, Fungerende daglig leder i Forum for utvikling og miljø; Henriette Killi Westhrin, Generalsekretær i Norsk Folkehjelp; Hege Skarrud, Leder i Spire; Embla Mathisen, Leder i Changemaker; Thea Tveter Lysvik, Leder i Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom; Mathilde Dahl, 1. Nestleder i Attac.
Framtida.no, 4. april 2019
Alle verdas land har blitt einige om å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringane før 2030. Kva har tre norske ungdommar å stille opp med mot enorme, globale utfordringar?
PLAST, VÅPEN OG SKATTEPARADIS: Denne gongen er ho «Plast-Penelope» som reiser til Trøndelag for å forstå kor omfattande plastproblematikken er. Tysdag 2. april kom alle seks episodane i Youtube-serien «Mission impact».
Produsentane bak webserien er Hacienda Film og Differ Media, som også står bak blant anna den kjente Thank you for the rain og dokumentaren frå Bygdepride. Serien er laga i samarbeid med Forum for utvikling og miljø, med eit mål om å skape engasjement rundt berekraftmåla til FN.
Bloggar Victoria Frostmann Skau (20) og Kim Mateo (27) fyller dei andre to hovudrollene i den nye webserien. Gjennom seks episodar tek dei fatt på tre av dei største ufordringane på kloden: plast, våpeneksport og skatteparadis.
Naturpress, 1. april 2019
Krig. Fattigdom. Miljøkrise. Nettserien Mission Impact følger tre norske ungdommer som tar opp kampen for en bærekraftig framtid.
"VI SITTER ALLE PÅ SUPERKREFTER FOR EN BÆREKRAFTIG FRAMTID"
Ingrid Rostad, fungerende daglig leder i Forum for utvikling og miljø, mener serien både provoserer og berører, men viktigst av alt – den engasjerer.
– For når problemene er presentert og tårene er tørket, følger Mission Impact deltakerne inn i kampen for forandring, og deltakerne nekter å la seg stoppe. Gjennom det varierte persongalleriet, viser serien at vi alle sitter på superkrefter i kampen for en bærekraftig framtid, sier Rostad.
Serien er produsert av Hacienda Film og Differ Media, kjent for prisbelønte produksjoner som Sweatshop, Motherhood og Thank You For The Rain. Serien er laget i samarbeid med Forum for utvikling og miljø og deres 50 medlemsorganisasjoner.
Bistandsaktuelt, 26. mars 2019
Sist uke demonstrerte titusener av barn og unge for klima. En ny nettserie vil ta engasjementet enda lenger. «MISSION IMPACT» skal få norske unge opptatt av våpeneksport, forsøpling og skatteflukt.
Neste uke legges serien «Mission Impact» ut på nett. Gjennom seks episoder tar miljøaktivist Penelope Lea (14), filmskaper Kim Mateo (27) og blogger Victoria Skau (20) «opp kampen mot vår tids største utfordringer», som det heter på seriens hjemmeside.
Ved å reise til skatteparadiser, våpenfabrikker og forsøplet fjærestein, får ungdommene oppleve problemene på nært hold. Deretter reiser de hjem og finner ut hvordan de selv kan være med å løse dem.
Ny Tid, 21. mars 2019
BÆREKRAFTSMÅL: Den nye serien Mission Impact viser engasjert ungdom som krever handling. Den slippes først på sosiale medier. Mission Impact er en ny ungdomsserie om FNs bærekraftsmål med lanseringsdato 2. april. Det er dokumentarfilmprodusentene Differ Media og Hacienda Film og Forum for utvikling og miljø (ForUM) som står bak serien. Vi får være med når Penelope (14) oppdager maritim forsøpling, Victoria (19) oppdager våpeneksport og Kim (27) oppdager skatteparadiser.
Krig. Fattigdom. Miljøkrise. Webserien MISSION IMPACT følger tre norske ungdommer som tar opp kampen mot vår tids største utfordringer. Årets viktigste webserie lanseres 2. april.
Om få uker møtes verdens land til FNs miljøforsamling i Nairobi. ForUM møtte Ola Elvestuen og ba ministeren bruke møtet til å jobbe for en global og bindende avtale for å stanse plastforsøplingen.