Kontaktpunktet for ansvarlig næringsliv får ros

Kontaktpunktet for ansvarlig næringsliv får ros

Det ble nylig offentligjort en fagfellevurdering av det norske kontaktpunktet for OECDs retningslinjer for ansvarlig næringsliv. Den viste at kontaktpunktet og retningslinjene var gjennomgående godt kjent og forankret hos ulike interessenter. Rapporten viste imidlertid at ulike departement hadde liten kunnskap.

Kontaktpunktet gjennomgikk en såkalt Peer Review, eller fagfellevurdering, 21.-23. oktober 2013. Det er frivillig evaluering i OECD-systemet som alle kontaktpunkter oppfordres til å gjennomgå.

Kontaktpunktet mener at hensikten er å identifisere god praksis og gi anbefalinger til forbedringer til kontaktpunktet som blir evaluert. Samtidig ønsker man å trekke frem forhold som også de andre kontaktpunktene kan lære av.

OECD Watch skriver på sine nettsider at det norske kontaktpunktet beskrives som “highly effective at fulfilling its mandate”. ForUMs seniorrådgiver Gunhild Ørstavik har deltatt aktivt i prosessen med fagfellevurderingen og kommenterer til OECD Watch:

- Vi er enige og støtter de hovedfunnene i fagfellevurderingen, og setter pris på at mange av våre anbefalinger har blitt tatt hensyn til. Disse funnene bør en gang for alle sette en stopper for det misforståtte synet noen har om at interessentenes innflytelse i det norske kontaktpunktet  sin nominasjonsprosessen bør reduseres.