Finnes det håp for Parisavtalen?

Finnes det håp for Parisavtalen?

I klimaarbeidet er det en viktig men tung oppgave å holde på håpet. Men hvor finnes egentlig håpet i 2022? Som en del av ForUMs kampanje Bærekraftsuka inviterte vi en forsker, en besteforelder og en ungdom. Hva gir dem håp for Parisavtalen?

Samtidig som temperaturene stiger og ekstremværet herjer, står vi nå også i en alvorlig energikrise. Mangelen på tilgang til rimelig og ren energi har blant annet ført til at flere afrikanske land vil utvinne olje og gass, mens land som Tyskland åpner opp nye kullkraftverk. Huset vårt brenner, men verken politikeres, næringslivets eller folks handlinger samsvarer med den faren vi står overfor med klimaendringene.

For å hjelpe oss med å finne håpet i denne vanskelige situasjonen inviterte vi en forsker, en besteforelder og en ungdom. Hva gir dem håp for Parisavtalen og for framtida?

Våre gjester var:

- Karen O' Brien, verdensledende samfunnsgeograf og forsker ved Universitetet i Oslo. Hun har sittet i FNs klimapanel fem ganger og er blitt omtalt som “forskeren som fortsatt tror det kan gå bra”.

- Linda Rundquist Parr, styreleder i Besteforeldrenes klimaaksjon

- Matilde Angeltveit, LNUs ungdomsdelegat til klimaforhandlingene

Trenger du å få bukt med klimadepresjonen og kjenne på litt håp for framtida? Her kan du se opptak av arrangementet.