Hvordan kan vi komme sterkere ut av dagens globale kriser?

Hvordan kan vi komme sterkere ut av dagens globale kriser?

Internasjonale toppledere og eksperter diskuterte hvordan vi kan skape bærekraftige løsninger for verden mens vi håndterer dagens kriser. Se opptaket her!

Verden i dag opplever flere kriser som forsterker hverandre. Klimaendringer og tap av biologisk mangfold, kriger og konflikter og den pågående covid-19-pandemien har ført til en perfekt storm som bidrar til økte ulikheter, sult og fattigdom. På seminaret undersøkte vi dagens situasjon fra et historisk og et fremtidsrettet perspektiv. Vi så etter fremgangen i de globale krisene som kan gi oss ny motivasjon, viktig kunnskap og erfaringer, og som vil hjelpe oss å skape nye løsninger og samarbeid.

Seminaret var arrangert av Forum for utvikling og miljø og UNDP Oslo Governance Centre. Det var en del av SDG-konferansen Bergen, #SDGbergen23: www.uib.no/en/sdgconference.

Panel:

  • Haoliang Xu, FNs assisterende generalsekretær og UNDP-direktør for Bureau for Policy and Program Support.
  • Bård Vegar Solhjell er direktør i Norad – direktoratet for utviklingssamarbeid. Han har tidligere vært statsråd, samt generalsekretær i WWF Norge.
  • Heidi Finskas er visepresident for samfunnsansvar i KLP – Norges største pensjonsselskap. Hun har lang erfaring med ansvarlige investeringer.
  • Henriette Westhrin er generalsekretær i Norsk Folkehjelp. Hun har også erfaring med å jobbe med miljø- og økonomispørsmål som statssekretær.
  • Samtalen ble ledet av Kathrine Sund-Henriksen. Hun er daglig leder i Forum for utvikling og miljø, et nettverk av 60 norske sivilsamfunnsorganisasjoner
Img 9810 How Can We Emerge Stronger Nina Krizan

For mer informasjon: How can we emerge stronger from today’s multiple crises? #SDGbergen23 - ForUM for Utvikling og Miljø

Se opptaket her:


Relevante emner