For jenters rett til utdanning

Nora Malick i Plan International Norge.

For jenters rett til utdanning

Nora Malicks hjertesak er jenters utdanning, spesielt i Sahel-regionen. Hun er juniorrådgiver for utdanning og ungdomskoordinator i Plan International Norge.

Hvilket tema jobber du med?

Jeg jobber med mange forskjellige temaer som varierer ut ifra hva vi velger å sette fokus på, men det som går igjen er barn og jenters rettigheter! Og spesielt da jenters rett til utdanning.

Hva er din hjertesak og hvorfor?

Min hjertesak er jenters utdanning og spesielt i Sahel-regionen siden mye av familien min kommer derfra. Da blir det fort nærme hjertet.

Hvem er forbildet ditt og hvorfor?

Mitt forbilde er nok palestinsk-amerikanske journalist Sherine Abu Aqula. Hun dekket situasjonen i de okkuperte palestinske områdene i rundt 20 år før hun ble skutt av israelske soldater. Hun brukte store deler av livet sitt på å kjempe for en ekstremt viktig sak og det står det enormt respekt av.

Hva er det beste minnet du har fra å være aktivist?

Mitt beste minne fra å være aktivist må være da jeg fikk besøke Plan sitt kontor i Niger i 2023. Det var så utrolig å se alle ungdommene som kjempet for jenters utdanning og det gjorde virkelig inntrykk på meg!

Hvordan holder du deg oppdatert?

Jeg prøver å holde meg oppdatert ved å aktivt søke etter nyheter om områder jeg vet får mindre mediedekning. Jeg prøver å ikke bare sitte passivt å vente på at nyhetene når meg, men ta aktivt initiativ til å lete etter de ferskeste nyhetene.

Hva gjør du for å koble av? /Har du noen tips til avkobling for travle aktivister?

Mitt beste tips for å slappe av er å finne deg noen som kan ta oppmerksomheten din over på noe annet! Om det er en venn, kjæreste, familie eller hvem som helst andre spiller ingen rolle. Så lenge det er noen som får fokuset vekk fra mobilen og over på noe annet!


Relevante emner


Aktivisten

En aktivist er en person som brenner for en sak og som aktivt jobber for endring. Aktivister står opp for det de tror på, og spiller en viktig rolle i å gjøre verden til et bedre sted. I ForUM-nettverket finnes mange aktivister, og i denne spalten møter du noen av disse ildsjelene.