Møt ForUMs nye fagrådgiver på utviklingsfinansiering

Foto: privat

Møt ForUMs nye fagrådgiver på utviklingsfinansiering

ForUMs nye fagrådgiver føler seg hjemme uansett hvor i verden hun befinner seg, og gleder seg til å nerde på utviklingsfinansiering i ForUM. Bli kjent med Marte Mørk!

Velkommen til oss! Kan du fortelle oss litt om hvem du er, og hva du har gjort før du begynte i ForUM?

Jeg kommer fra Tynset, i Hedmark – «kjem'n frå Tynset så trivs'n overalt», som Kjell Aukrust så fint sa – og for min del stemmer det ganske bra. Har utreisetrang fra tid til annen, og har vært på ulike utvekslinger i både Argentina, Colombia, og nå sist i Kenya, hvor jeg jobbet med seksuell og reproduktiv helse og rettigheter for YWCA Kenya på den flotte Swahili-kysten. Jobbutvekslinga til Kenya var arrangert gjennom min tidligere arbeidsgiver, KFUK-KFUM Global, hvor jeg jobbet som såkalt potet – med både frivilligkoordinering, politisk påvirkning og kommunikasjonsarbeid.


Hva gleder du deg mest til å jobbe med i ForUM?

Jeg gleder meg masse til å nerde på utviklingsfinansiering (åpenbart), men også til å jobbe og bli kjent med alle de fantastiske medlemsorganisasjonene våre.


Hva gjør du når dere ikke jobber med å gjøre verden til et bedre sted?

Jeg liker å se på meg selv som en ivrig helårsbader, til tross for at det ofte ender opp med kun ett bad i måneden i løpet av vinterhalvåret. Quiz er også ofte på agendaen min etter arbeidstid, hvor jeg ofte synes selskapet er minst like viktig som å vinne.


Har du favorittmat?

Diskes det opp med argentinske empanadas er jeg solgt, mitt pro tip er å sjekke ut De mi tierra sine i Oslo, nam!


Hva er det folk ikke vet om deg/har du en funfact om deg selv?

Holdt på å bli døpt Mark Mørk, mye grunnet min mors utrolig tydelige skjønnskrift.


Relevante emner