Seksualitetsundervisning for likestilling

Tiril Stenshammer, kommunikasjonsrådgiver i Sex & Politikk.

Seksualitetsundervisning for likestilling

Tiril Stenhammer fra Sex & Politikk er kommunikasjonsrådgiveren som holder seg unna sosiale medier, og brenner for seksualitetsundervisning!

Hvilket tema jobber du med?

Jeg jobber med seksuelle og reproduktive helse og rettigheter (SRHR) nasjonalt og internasjonalt. Det inkluderer skeives rettigheter, abort og seksualitetsundervisning for å nevne noen hovedområder.

Hva er din hjertesak og hvorfor?

Min hjertesak er seksualitetsundervisning fordi det er en gavepakke til likestillingsarbeidet. Får vi på plass det grunnleggende vil vi få et bedre og mer inkluderende samfunn.

Hvem er forbildet ditt og hvorfor?

Carina Carlsen er mitt forbilde fordi hun gjør en utrolig god jobb for å sette søkelys på problemene som de av oss som har større kropper møter i samfunnet. Som en person som selv har møtt problemer i helsevesenet på grunn av skadelige BMI-krav og lite fokus på kvinnehelse setter jeg spesielt pris på at det er noen som virkelig tar den kampen for oss.

Hva er det beste minnet du har fra å være aktivist?

De beste minnene mine fra å være aktivist har kommet fra jobben jeg gjorde som styremedlem i SNU (Seksualpolitisk Nettverk for Ungdom). Kanskje spesielt arbeidet som ble gjort for at SNU ble med som en av initiativtakerne til Samtykkealliansen (sammen med Amnesty International, DIXI Ressurssenter, Juridisk rådgivning for kvinner (JURK), Krisesentersekretariatet og Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS)).

Hvordan holder du deg oppdatert?

Er kanskje litt ironisk at en kommunikasjonsrådgiver holder seg unna sosiale medier, men det ble veldig slitsomt å alltid være «på». Så nå holder jeg meg oppdatert via jobben, venner og familie. Så er det også noen besøk på TikTok i uken da.

Hva gjør du for å koble av? /Har du noen tips til avkobling for travle aktivister?

Jeg kobler av ved å lese romansebøker, spille Pokémon GO og drive med boksing. Mitt tips er å bruke «Ikke forstyrr» funksjonen for hva det er verdt, og bruke mindre tid på sosiale medier. Det beste er å finne en aktivitet som gjør at du kan ta deg selv litt ut av livet og aktivismen slik at du gir deg selv og hjernen din en «pause» i løpet av dagen. Å ha en balanse mellom jobb/aktivisme og deg selv er gull verdt!


Relevante emner


Aktivisten

En aktivist er en person som brenner for en sak og som aktivt jobber for endring. Aktivister står opp for det de tror på, og spiller en viktig rolle i å gjøre verden til et bedre sted. I ForUM-nettverket finnes mange aktivister, og i denne spalten møter du noen av disse ildsjelene.