KLP utestenger Posco

KLP utestenger Posco

ForUM gleder seg over nyheten om at KLP trekker seg ut av Posco fordi de ikke vil endre praksis som kan forhindre barnearbeid. - Dette er en konkret støtte til kampen mot barnearbeid, sier rådgiver i ForUM.

Posco blir ekskludert fra KLPs investeringsportefølje med virkning fra 1. desember 2014, melder Kommunal Landspensjonskasse (KLP) i en pressemelding.

- Dette uttrekket kan sees på som konkret støtte til kampen mot barnearbeid, og den store innsatsen årets fredsprisvinner Kailash Satiyarthi har gjort for å stoppe misbruket av barn som billig arbeidskraft, sier seniorrådgiver i ForUM, Gunhild Ørstavik

Posco er majoritetseier i  Daewoo og ekskluderes på vegne av det koreanske selskapets engasjement i bomullsproduksjon i Uzbekistan, og faren for barnearbeid i den forbindelse. 

Se hele pressemeldingen

Gir blaffen i menneskerettigheter

- Det bekrefter at vi har å gjøre med et selskap som gir blaffen i menneskerettighetene til fattige folk - enten de bor i India eller Uzbekistan. Altså et selskap som ganske systematisk ignorerer sitt MR ansvar, sier Ørstavik..

I tillegg har KLP unntatt 27 andre kullselskaper.

Det har tidligere vært flere tilsvarende saker mot koreanske Daewoo tidligere. I 2006 krevde flere partier at oljefondet trakk seg ut av koreanske Daewoo. Blant annet på grunn av selskapets investeringer i Burma under diktaturet.

Les mer om saken her


Relevante emner