Innhold som omhandler emnet «SDG7»


Energibistanden dobles!
Statsbudsjettet:

Energibistanden dobles!

Regjeringen vil doble bistanden til fornybar energi i utviklingsland. Forum for utvikling og miljø er glade for nyheten, og håper mer energibistand vil rettes mot å nå de fattigste.

Bistandsaktuelt:

Svar til Norfund, Norad og Nikolai Astrup: Energibistand må tette gapet

Bistandsaktuelt, 05.06.18

MENINGER: Skal vi nå målet om ren energi til alle i 2030, trenger vi både store utbygginger og satsing på desentralisert energi. Økningen i energibistanden må prioritere de som er helt uten tilgang til moderne energi.

Vi som skriver dette er helt enige i at stabil kraftforsyning og fortsatt utbygging av fornybar energi og kraftnett er viktig for økonomisk utvikling og fattigdomsreduksjon.

vår kronikk den 8. mai tok vi da heller ikke til orde for å redusere dette arbeidet, som Lomøy og Roland indikerer i sitt innlegg den 25. mai. Det vi ønsker er å heie på regjeringen slik at den varslede økningen i energibistanden rettes inn mot målet om energitilgang for alle innen 2030. For å nå det målet er det helt nødvendig å satse på desentralisert energi. Det er her vi ser det største gapet i dag. 

Av Borghild Tønnessen-Krokan, Silje Ask Lundberg, Bård Vegar Solhjell,  Anja Bakken Riise og Jonas Holmqvist. 

Les hele tilsvaret her.

Bistandsaktuelt:

Svar fra Norfund og Norad: Norfund og Norad kritiserer "motstrøms motebølge"

Bistandsaktuelt, 25.05.18

Norfund og Norad kritiserer "motstrøms motebølge"

MENINGER: Direktørene i Norad og Norfund mener at lederne for fem norske miljø- og bistandsorganisasjoner vil tilby verdens fattige «hyttestrøm». De mener Norge bør bidra med kapital og kompetanse til å bygge ut fullverdig kraftforsyning i utviklingsland, og ikke satse i hovedsak på desentraliserte løsninger.

I innlegget «Vil regjeringen gå mot “strømmen”?» tar Tønnessen-Krokan, Lundberg, Solhjell, Riise og  Holmqvist til orde for at norsk energibistand bør vris helt i retning av desentraliserte husholdningsløsninger, kokeovner etc, framfor utbygging av mer tradisjonell kraftforsyning og ren energiproduksjon.

Les hele kronikken fra Norfund og Norad her.

Etterlyser større energiambisjoner
Ren energi til alle:

Etterlyser større energiambisjoner

Skal alle få tilgang til ren energi innen 2030, må det satses stort også på fornybare energiløsninger utenfor strømnettet, mener Forum for utvikling og miljø som inviterte utviklingsministeren til debatt.

Våre innspill til bærekraftsmålene, 2018
6 mål, 6 innspill:

Våre innspill til bærekraftsmålene, 2018

I år skal verdens land samles ved FNs hovedkvarter i New York for å diskutere innsatsen for å nå seks av de 17 bærekraftsmålene. Sammen med våre medlemsorganisasjoner har vi i vår gitt innspill til Norges arbeid med disse målene. Her kan du lese alle innspillene.

Bistandsaktuelt:

Vil regjeringen gå mot "strømmen"?

Bistandsaktuelt, 8.5.2018

Norge og andre giverland retter i stor grad energibistanden mot utbygging av strømnett og produksjon av ren energi til disse. Med en slik energipolitikk vil 674 millioner mennesker stå uten strøm i 2030. Vil Regjeringen nå satse på å nå disse med sin energibistand? spør Forum for utvikling og miljø, Naturvernforbundet, WWF Verdens naturfond, Framtiden i våre hender og Fivas i kronikk i Bistandsaktuelt, 8. mai.

Les hele kronikken i Bistandsaktuelt her.

Innspill 1/6: Gå mot strømmen

Bærekraftsmål 7 sier at alle mennesker skal ha tilgang til ren energi til en overkommelig pris innen 2030. Med dagens energipolitikk vil hele 674 millioner mennesker mangle strømtilgang i 2030. Skal Norge bidra til å nå dette målet, må den varslede økningen i norsk energibistand nå de som trenger det mest. Det skriver Naturvernforbundet, FIVAS, Framtiden i våre hender, WWF Verdens naturfond, Spire og Forum for utvikling og miljø i sitt innspill til hva Norge bør gjøre i 2018 for at mål 7 skal nås.