Innhold som omhandler emnet «Skatteflukt»


Våre seiere i 2022!
Tilbakeblikk:

Våre seiere i 2022!

2022 er over, og til tross for at store deler av verden “åpnet” etter pandemien, vil ikke året bli husket som et særlig håpefullt år. Krig, matpriskrise og ekstremvær til tross – hvilke seiere kan vi feire fra 2022? Bli litt mer håpefull ved å lese om noen av gjennomslagene vi fikk for vårt arbeid i 2022!

Kan FN tette skattehullene?
Finansiell åpenhet, ansvarlighet og integritet:

Kan FN tette skattehullene?

FACTI-panelet har lagt et godt grunnlag, men den avgjørende rapporten gjenstår. Februar 2021 ventes en rapport som kan få store konsekvenser for det internasjonale arbeidet for åpenhet og mot skatteflukt.

ForUM i media:

Kronikk: Tør Norge ta kampen mot skatteflukt?

Vårt Land, 25. april 2019

Dagens internasjonale skattesystem favoriserer rike over fattige og er overmoden for endring. Norge kan bidra mer for at fattige land får skattepengene de har krav på.

Felleskronikk fra: Ingrid Rostad, Fungerende daglig leder i Forum for utvikling og miljø; Henriette Killi Westhrin, Generalsekretær i Norsk Folkehjelp; Hege Skarrud, Leder i Spire; Embla Mathisen, Leder i Changemaker; Thea Tveter Lysvik, Leder i Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom; Mathilde Dahl, 1. Nestleder i Attac.

Les kronikken her

Aftenposten, 26.5.2016.:

En femtedel av Oljefondet i skatteparadiser

Aftenposten, 26.5.2016.

En ny rapport fra den britiske tenketanken Re-Define viser at 20 % av Oljefondets investeringer gjør seg bruk av skatteparadiser. Skal Norge som stat ha troverdighet i arbeidet med å regulere det internasjonale finansmarkedet, må Norge ta ansvar ved å rydde i eget bo. Det skriver Forum for utvikling og miljøs rådgiver Kirsten Sandberg Natvig i kronikk i Aftenposten.

Swissleaks: Fattiges penger havner i skatteparadiser

Swissleaks: Fattiges penger havner i skatteparadiser

Norske myndigheter må kreve større åpenhet og rapportering fra multinasjonale selskaper dersom vi skal lykkes i å bekjempe ulovlig kapitalflukt fra rike og fattige land, skriver daglig leder i ForUM, Andrew Preston i Aftenposten.