Bli med og skriv klimahistorie 30. august!

Fra skolestreiken i Oslo, mars 2019. Foto: Sébastian Dahl

Bli med og skriv klimahistorie 30. august!

Med klimastreiker og klimabrøl over hele landet, vil fredag 30. august bli den største norske klimamobiliseringen noen sinne. Bli med og gjør fredagen til et vendepunkt for norsk klimapolitikk!

KLIMASTREIK: Hva kan voksne gjøre?

Elever og studenter kan lese om streikene på Natur og Ungdoms nettsider. Voksne kan vise at vi tar ungdommen på alvor og lytter til kravene deres når vi velger hvilket parti vi skal stemme på.

Slik kan du støtte klimastreiken som voksen:

  • MØT OPP OG VIS STØTTE: Finn en oversikt over alle planlagte streiker på Facebook.
  • GI PRAKTISK HJELP: Hjelp til med praktiske hensyn før og på dagen. Meld deg på som streikevakt i Oslo her og i andre steder ved å kontakte kontaktpersonene listet på Natur og Ungdoms nettside.
  • SI IFRA OG SNAKK MED ANDRE : Si klart ifra til dine barn eller ungdom at du vil støtte dem hvis de velger å streike. Snakk med andre foreldre og/eller skolen om klima og streiken.
  • STEM FOR KLIMA: Voksne kan stemme for framtida til de som ikke ennå har stemmerett. Vis at du gir din stemme til de som streiker for klima ved å stemme på kandidater og partier som støtter klimastreikens krav – ta og del bilder i sosiale medier med hashtaggen #Klimavalg19.

KLIMABRØLET: Bli med!

Etter skolestreikene den 30. august mobiliserer Klimabrølet til store markeringer i Oslo og andre steder. Klimabrølet er en partipolitisk uavhengig kampanje som krever klimahandling i tråd med Paris-avtalen NÅ. Målet er å mobilisere til en historisk stor aksjon for å vise hvor mange vi er som ønsker å begrense global oppvarming til maks 1,5 grader. Rett før valget vil dette ha store muligheter til å påvirke norsk politikk.

Slik kan du bli med på Klimabrølet:

Spre informasjon til dine venner og familiefamilier:

Hvis du vil bli frivillig under Klimabrølet kan du ta kontakt her.

Delebilde-klimabrølet-53-prosent-1080-x-1080-liten-jpg.jpg#asset:6476

For å bidra rettferdig til Parisavtalen må Norge kutte minst 53% nasjonalt innen 2030. Kun slik vil vi ta vårt ansvar. Les hvorfor her: https://bit.ly/2HuLD3j #Klimabrølet #Klimarettferdighet