Møt ForUMs nye seniorrådgiver på naturmangfold og bærekraftige matsystemer!

Teshome Hunduma Mulesa. Foto: Malifu

Møt ForUMs nye seniorrådgiver på naturmangfold og bærekraftige matsystemer!

ForUMs nye seniorrådgiver ser alvorlig, men håpefullt på natur- og matkrisene vi står overfor, og koser seg aller mest når han får hjemmebrygget etiopisk kaffe. Bli kjent med Teshome!

Velkommen til oss, Teshome! Hva motiverer deg mest med å begynne å jobbe i ForUM?

I tidligere jobber som forsker på Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og i en landbruksutviklingsorganisasjon fordypet jeg meg i temaer knyttet til natur- og matkrisene. Jeg ble stadig mer bekymret over hvor alvorlige disse krisene er.

Det er mange aktører: selskaper, bondeorganisasjoner, donorer, ideele organisasjoner og andre som arbeider for å løse disse krisene. Hver av dem har imidlertid sine egne tekniske og politiske løsninger, som sjelden er samkjørte. Ofte står disse løsningene i konflikt med hverandre. Regjeringer, som må lytte til alle disse aktørene, står overfor stort press for å balansere de ulike interessene. Dessverre blir beslutningene ofte styrt av politiske motiver, der målet er å sikre stemmer i neste valg fremfor å ta langsiktige, bærekraftige beslutninger som virkelig kan løse disse krisene.

I ForUM har jeg privilegiet av å jobbe i det åpne sivilsamfunnet. Her kan jeg være meg selv, jobbe for reell endring og fremme løsninger som sikrer bærekraftige samfunn — både i det globale nord og sør. Dette er det som motiverer meg, og noe jeg ser frem til å fortsette med i karrieren.

Hva gjør du når du ikke jobber med å gjøre verden til et bedre sted?

Jeg er far til tenåringer, noe som betyr at jeg ofte ser frem til meningsfulle samtaler med dem, eller forbereder meg på at de kanskje ikke er i humør til å snakke! Min kone er en ivrig gartner som elsker å eksperimentere, og jeg bidrar gjerne. Min hovedoppgave om vinteren er å måke snø — det er helt og holdent mitt ansvarsområde.

Når det gjelder ski, kan vi vel si at det ikke akkurat er min greie, men jeg heier på alle nordmenn som konkurrerer i VM, selvfølgelig!

Har du noe favorittmat eller drikke?

Jeg spiser alt, men når det gjelder kaffe, spesielt hjemme, må den være etiopisk og brygget fra bunnen av.

Hva er det folk ikke vet om deg?

Jeg vokste opp med å fôre og ri hester, og de er de mest fantastiske dyrene jeg vet om.