Velg år:
Samstemtforum i gang
Utviklingspolitikk:

Samstemtforum i gang

I går ble første møte i regjeringens nye samstemthetsforum holdt. ForUM, som har to plasser,  er positiv til at forumet skal ta opp interessekonflikter som hindrer bærekraftig utvikling. Utenriksdepartementet ber om innspill til ny samstemtreform innen 10. juni

EU-borgere krever høyere klimaambisjoner
Folkets klimasøksmål: :

EU-borgere krever høyere klimaambisjoner

Vanlige EU-borgere vil gå rettens vei for å øke EUs klimakutt. Deres levebrød er allerede truet av klimaendringene. Dersom EU ikke kutter klimagassutslippene med mer enn 40 % i forhold til 1990-nivå, vil situasjonen forverres og bli farlig for flere av de fornærmede.

Begynner bærekraften i byene?
SDG11:

Begynner bærekraften i byene?

Skal bærekraftsmålene nås, må hele nasjonen med, også kommunene. Kommuneplaner, offentlige innkjøp, klimabudsjett og bevaring av naturmangfold er blant grepene Oslo, Ski og Asker kommune gjør i dag. Nå må flere med, mener Forum for utvikling og miljø. 

Superklimaåret 2018 - å vinne eller forsvinne
Klimaforhandlingene i Bonn:

Superklimaåret 2018 - å vinne eller forsvinne

To ting står på spill i superklimaåret 2018: å få en regelbok på plass for Parisavtalen og å øke lands nasjonale ambisjoner. Men forhandlingene i Bonn i mai gikk treigt. Derfor vil ekstra forhandlinger holdes i Bangkok i september. Der har Norge store muligheter til å spille en avgjørende rolle - hvis den norske regjeringen ønsker det. ForUM tipser om hvordan.

Farlig aktivisme
Internasjonalt samarbeid:

Farlig aktivisme

Å jobbe for en bedre verden er livsviktig. Mange steder er det dessverre også livsfarlig. Forum for utvikling og miljø har i mange år støttet sivilsamfunn i andre land, og er bekymret over utviklingen.

Norsk energibistand når ikke de fattigste
Innspill 1/6:

Norsk energibistand når ikke de fattigste

1,1 milliarder mennesker mangler i dag tilgang til strøm. Skal Norge bidra til å nå bærekraftsmål 7 - ren energi for alle innen 2030 - må norsk energibistand rettes mot dem som trenger det mest, sier organisasjoner i nytt politikknotat.