Velg år:
FN varsler «kode rød» for menneskeheten
Klima:

FN varsler «kode rød» for menneskeheten

Forrige uke uttalte FNs generalsekretær at nå er det kode rød for menneskeheten, og ba alle verdens land om å slutte å lete etter kull, olje og gass. Samtidig nøler det norske stortingsflertallet. Dette viser hvor viktig kampen for en ambisiøs og rettferdig norsk klimapolitikk er, skriver ForUMs klimarådgiver Lillian Bredal Eriksen.

Telenor og Myanmar: Dette er saken
Ansvarlig næringsliv:

Telenor og Myanmar: Dette er saken

Etter måneder med utfordringer annonserte Telenor 8. juli at de planlegger å selge sin virksomhet i Myanmar, og at kjøperen er det libanesiske selskapet M1 Group. Salget har vekket sterke reaksjoner blant sivilsamfunn i Myanmar, og har nå blitt klaget inn til OECDs Kontaktpunkt for ansvarlig næringsliv. I denne artikkelen svarer vi på noen av de viktigste spørsmålene i saken

Dramatisk økning i sult
Ny FN-rapport om sult:

Dramatisk økning i sult

Pandemi, økonomisk nedgang, klimaendringer og konflikt. Årsakene var mange og kompliserte, resultatet var at mange flere enn året før gikk sultne til sengs.

- Vi trenger tillit mellom aktørene
Bærekraftsmålene:

- Vi trenger tillit mellom aktørene

Budskapet for vegen videre var tydelig når sivilsamfunn fra fire land delte sine erfaringer fra sitt samarbeid med myndighetene om rapportering på bærekraftsmålene.

Bærekraftsplan i siste liten
Handlingsplan:

Bærekraftsplan i siste liten

Etter fem år som internasjonal pådriver for bærekraftsmålene presenterer Solberg denne uken endelig en plan for hvordan Norge skal bidra til at målene nås. Forum for utvikling og miljø forventer en ambisiøs plan som gjør Norges globale fotavtrykk mer bærekraftig.