Matsikkerhet på agendaen: FNs komité for global matsikkerhet
Forrige uke ble årets møte i FNs komité for global matsikkerhet avsluttet. Leder for politikk i ForUM, Aron Halfen, var til stede på møtet i Roma. Les hans reisebrev her!
Forrige uke ble årets møte i FNs komité for global matsikkerhet avsluttet. Leder for politikk i ForUM, Aron Halfen, var til stede på møtet i Roma. Les hans reisebrev her!
I dag møtes verdens land til det viktigste politiske møtet for verdens matsikkerhet – det årlige møtet i FNs komité for global matsikkerhet. Hva handler møtet om, hva er de viktigste sakene som skal tas opp, og hvordan kan Norge spille en konstruktiv rolle for å bedre matsikkerheten? Les vårt intervju med ForUMs leder for politikk, Aron Halfen, som er i Roma.
Verden henger langt etter bærekraftsmål 2 om å utrydde sult innen 2030. I morgen starter FNs toppmøte om matsystemer. Julie Rødje, leder i Spire og styremedlem i ForUM, og Jan Thomas Odegard, daglig leder i Utviklingsfondet, representerer norsk sivilsamfunn og ForUM. Her svarer Julie Rødje på spørsmål om det viktige møtet.
Hvordan kan norsk matpolitikk bidra til å nå bærekraftsmålene? ForUM belyser sammenhenger mellom det norske matsystemet og bærekraftsmålene i et webinar etter høstens nasjonale bærekraftskonferanse.
Mat og hvordan den produseres, forhandles og konsumeres er livsviktig, ikke bare for deg og meg, men for alt liv på jorda.
Små og mellomstore bedrifter står i spissen for et gjennombrudd i afrikansk landbruk. En ny rapport beskriver utviklingen som «en stille revolusjon».
I 2018 vil regjeringen lansere en handlingsplan for bærekraftige matsystemer. Forum for utvikling og miljøs matgruppe mener matsikkerhet og fattigdomsbekjempelse må prioriteres over norske interesser i støtten til næringsutvikling. Les høringsinnspillet her, fra Forum for utvikling og miljø, Caritas, Redd Barna, Care, Norges Vel, Utviklingsfondet og Spire.
ForUMs matsikkerhetsgruppe inviterer i samarbeid med Norad til et miniseminar om den første temarapporten fra International Panel of Experts on Sustainable Food Systems (IPES-Food) “From Uniformity to Diversity: A Paradigm Shift fromIndustrial Agriculture to diversified agroecological systems”.