Innhold som omhandler emnet «Biomangfold»


Denne avtalen skal redde verden
#forNaturen:

Denne avtalen skal redde verden

Mange mener vi nå står ovenfor den sjette masseutryddelsen i jordas historie. Sist var da dinosaurene ble utryddet for 65 millioner år siden. Naturpolitisk rådgiver i WWF Verdens naturfond, Mathias Stang, skriver her om hvordan FNs naturavtale kan stanse naturkrisa.

Møtes i Nairobi for å stanse naturkrisen
Naturmangfold:

Møtes i Nairobi for å stanse naturkrisen

Om 14 måneder skal verdens land bli enige om en ny FN-avtale for å bevare naturmangfoldet. Denne uken møtes partene i Nairobi for å legge løpet mot den nye avtalen. Skal vi unngå naturkrise må representantene stille med skyhøye ambisjoner, sier ForUM.

FNs naturtoppmøte oppsummert
FNs biomangfoldkonvensjon:

FNs naturtoppmøte oppsummert

Forrige uke ble FNs naturtoppmøte avsluttet. Kan verdens land bremse tapet av naturmangfold? Og er det noe man som enkeltmennesker kan gjøre? Vi tok en prat med Kamilla Berggrav fra Regnskogfondet, som var til stede i Egypt.

Ti år med regnskogmilliarder

Ti år med regnskogmilliarder

For ti år siden bestemte regjeringen seg for å bruke inntil tre milliarder kroner årlig på å bevare regnskogen - en kraftfull investering i vår felles framtid. Det koster, men vi har ikke råd til å la være, skriver Borghild Tønnessen-Krokan, daglig leder i Forum for utvikling og miljø.

Livsgrunnlaget rakner

Livsgrunnlaget rakner

"Klimakrisa er utropt til vår tids største utfordring, men tapet av naturmangfold er minst like farlig", skriver ForUM, SABIMA, WWF Norge og Naturvernforbundet i felles kronikk på NRK Ytring.

Langt igjen for Cermaq

Langt igjen for Cermaq

«Stor avstand mellom ambisjoner og praksis når det gjelder samfunnsansvar », konkluderer en studie av Cermaqs lakseoppdrett i Chile. Nylig vedtok Stortinget at Cermaq kjøper opp et annet problematisk selskap i Sør-Amerika.

Hva er bienes bestøving verdt?

Hva er bienes bestøving verdt?

Vi kan risikere at det blir satt prislapper på naturens gaver og tjenester, skriver Christian Egge, ForUMs prosjektkoordinator for Rio+20, i en kronikk Bergens Tidende.