HjemmesideUtrydde fattigdomUtrydde sultGod helseGod utdanningLikestilling mellom kjønneneRent vann og gode sanitærforholdRen energi for alleAnstendig arbeid og økonomisk vekstInnovasjon og infrastrukturMindre ulikhetBærekraftige byer og samfunnAnsvarlig forbruk og produksjonStoppe klimaendringeneLiv under vannLiv på landFred og rettferdighetSamarbeid for å nå målene
Intervju:

ForUMs medlemmer om COP27

Årets klimatoppmøte er over. Vi har snakket med noen av våre medlemmer som var til stede i Egypt om resultatet og deres håp for klimaarbeidet fremover.

Natur:

Ber om stans i utvinning av havbunnsmineraler

Regjeringen vurderer å åpne for gruvedrift på havbunnen uten nok kunnskap om konsekvensene det vil ha for livet i havet og til tross for miljøfaglige råd som advarer mot utvinning og kartlegging av havbunnsmineraler.

COP27:

Klimatoppmøtet ferdig: Styrer fortsatt rett mot klimakatastrofe mener ForUM

Tidlig søndag morgen ble klimatoppmøtet COP27 ferdig i Egypt, langt på overtid. Lillian Bredal Eriksen, klimarådgiver i Forum for utvikling og miljø (ForUM) er i Egypt og mener det er tragisk at det ikke endte med sterkere forpliktelser på å kutte utslipp. Samtidig mener hun resultatet for tap og skade ble bedre enn fryktet, og roser Norge og EU for innsatsen under årets klimaforhandlinger.

Naturavtale:

På vei mot en ny global naturavtale

I desember møtes verdens ledere i Montreal for å bli enige om en ny naturavtale. For at den skal hjelpe oss å redde naturen, må avtalen være både ambisiøs og forpliktende.

COP27:

Stemningsrapport fra klimatoppmøtets første uke

Første uke av COP27 er over og konturene av det som kan bli resultatet av COP27 begynner å vise seg. Her er en stemningsrapport fra ForUMs rådgiver Lillian Bredal Eriksen, som er til stede i Sharm el-Sheikh.


BildeHer kan du lese om internasjonale prosesser

FacebookTwitter

Instagram