Velg år:
EU-borgere krever høyere klimaambisjoner
Folkets klimasøksmål: :

EU-borgere krever høyere klimaambisjoner

Vanlige EU-borgere vil gå rettens vei for å øke EUs klimakutt. Deres levebrød er allerede truet av klimaendringene. Dersom EU ikke kutter klimagassutslippene med mer enn 40 % i forhold til 1990-nivå, vil situasjonen forverres og bli farlig for flere av de fornærmede.

Begynner bærekraften i byene?
SDG11:

Begynner bærekraften i byene?

Skal bærekraftsmålene nås, må hele nasjonen med, også kommunene. Kommuneplaner, offentlige innkjøp, klimabudsjett og bevaring av naturmangfold er blant grepene Oslo, Ski og Asker kommune gjør i dag. Nå må flere med, mener Forum for utvikling og miljø. 

Superklimaåret 2018 - å vinne eller forsvinne
Klimaforhandlingene i Bonn:

Superklimaåret 2018 - å vinne eller forsvinne

To ting står på spill i superklimaåret 2018: å få en regelbok på plass for Parisavtalen og å øke lands nasjonale ambisjoner. Men forhandlingene i Bonn i mai gikk treigt. Derfor vil ekstra forhandlinger holdes i Bangkok i september. Der har Norge store muligheter til å spille en avgjørende rolle - hvis den norske regjeringen ønsker det. ForUM tipser om hvordan.

Farlig aktivisme
Internasjonalt samarbeid:

Farlig aktivisme

Å jobbe for en bedre verden er livsviktig. Mange steder er det dessverre også livsfarlig. Forum for utvikling og miljø har i mange år støttet sivilsamfunn i andre land, og er bekymret over utviklingen.

Norsk energibistand når ikke de fattigste
Innspill 1/6:

Norsk energibistand når ikke de fattigste

1,1 milliarder mennesker mangler i dag tilgang til strøm. Skal Norge bidra til å nå bærekraftsmål 7 - ren energi for alle innen 2030 - må norsk energibistand rettes mot dem som trenger det mest, sier organisasjoner i nytt politikknotat.