Velg år:
Innspill til plan for matsikkerhet
Politisk innspill:

Innspill til plan for matsikkerhet

I 2018 vil regjeringen lansere en handlingsplan for bærekraftige matsystemer. Forum for utvikling og miljøs matgruppe mener matsikkerhet og fattigdomsbekjempelse må prioriteres over norske interesser i støtten til næringsutvikling. 

Forsvarer forsvarerne
FNs Høynivåforum:

Forsvarer forsvarerne

Vi trenger et sterkt sivilsamfunn som utfordrer myndigheter og forsvarer menneskerettigheter og miljø hvis vi skal nå bærekraftsmålene, sa statssekretær Jens Frølich Holte fra UD på en event i FN av ForUM og Together 2030, der han reagerte på angrep på sivilsamfunnet

Etterlyser større energiambisjoner
Ren energi til alle:

Etterlyser større energiambisjoner

Skal alle få tilgang til ren energi innen 2030, må det satses stort også på fornybare energiløsninger utenfor strømnettet, mener Forum for utvikling og miljø som inviterte utviklingsministeren til debatt.

Miljøkamp på liv og død
Oslo Tropical Forest Forum:

Miljøkamp på liv og død

-Altfor mange mennesker risikerer livet for å bevare miljøet. Noen av dere er her i kveld, sa Forum for utvikling og miljø, som ønsket velkommen til et arrangement på Litteraturhuset med forfulgte regnskogaktivister. 

Skal gjennomgå bærekaftsmålene
FNs HLPF 2018 starter neste uke:

Skal gjennomgå bærekaftsmålene

Et sterkt og levende sivilsamfunn trengs for å nå bærekraftsmålene. Det sier ForUM som deltar i den norske delegasjonen for FNs politiske høynivåforum (HLPF) som starter i New York neste uke, med side-event om samme tema. 

Jemen-eksporten fortsetter
Norsk våpeneksport:

Jemen-eksporten fortsetter

Norge eksporterte militærmateriell for 6,3 milliarder kroner i fjor - en rekordhøy økning fra året før. Forum for utvikling og miljø er skuffet over at eksporten til land som kriger i Jemen fortsetter.