Innhold som omhandler emnet «HLPF»


- Vi trenger tillit mellom aktørene
Bærekraftsmålene:

- Vi trenger tillit mellom aktørene

Budskapet for vegen videre var tydelig når sivilsamfunn fra fire land delte sine erfaringer fra sitt samarbeid med myndighetene om rapportering på bærekraftsmålene.

På toppen av bølgen
Dypdykk:

På toppen av bølgen

Vi ser nå toppen av en ulikhetsbølge. Hva som skjer videre, handler om valg, stod det i FNs rapport over menneskelig utvikling i 2019. Så kom korona.

Historien om en handlingsplan
Dypdykk:

Historien om en handlingsplan

Endelig skal Norge få en nasjonal handlingsplan for bærekraftsmålene! Dette er en stor seier for ForUM-fellesskapet, som har bedt om en slik plan siden målene ble vedtatt i 2015. Dette er historien om en handlingsplan.

Alle må eie demokratiet
Demokrati, fred og rettferdighet:

Alle må eie demokratiet

Ungdom har aldri vært en større del av befolkningen enn i dag. Skal demokratiet fylles med reelt innhold, må ungdom være en del av de politiske prosessene.

Lysglimt fra HLPF
HLPF 2019:

Lysglimt fra HLPF

Flere av Norges innlegg under FNs høynivåforum for bærekraftsmålene reflekterte viktige krav fra sivilsamfunnet.

Ikke i rute, men vi gir ikke opp
HLPF 2019:

Ikke i rute, men vi gir ikke opp

I juli møtes mer enn 3 000 representanter fra hele verden til FNs Høynivåforum for bærekraftsmålene (HLPF). Tross positive trender, ligger verden etter i måloppnåelsen.

Ungdom er suksessfaktoren
Sysselsetting og anstendig arbeid:

Ungdom er suksessfaktoren

Fra i dag til 2030 vil mer enn 250 millioner unge mellom 15 og 29 år være klare til å tre inn i arbeidslivet. Med andre ord må ungdommen inkluderes dersom bærekraftsmålet om anstendig arbeid skal nås.

Skatt er ikke nok
Mindre ulikhet:

Skatt er ikke nok

Den norske regjeringen satser sterkt på bygging av skattesystemer i utviklingsland. For å utjevne ulikhet, må man også satse på offentlig velferd med gratis og universelle tjenester.

Våre innspill til bærekraftsmålene, 2018
6 mål, 6 innspill:

Våre innspill til bærekraftsmålene, 2018

I år skal verdens land samles ved FNs hovedkvarter i New York for å diskutere innsatsen for å nå seks av de 17 bærekraftsmålene. Sammen med våre medlemsorganisasjoner har vi i vår gitt innspill til Norges arbeid med disse målene. Her kan du lese alle innspillene.

Politikknotat:

Innspill 6/6: Umiddelbart behov for mer og bedre finansiering

Tre år etter FNs medlemsland vedtok bærekraftsmålene, Addis Abeba Action Agenda og Paris-avtalen, er det lite som tyder på at verden er på vei til å nå målene raskt nok. 

Under FNs generalforsamling i 2019 skal verden opp til tentamen, med første gjennomgang av bærekraftsmålene og Addis Ababa Action Agenda på statsledernivå siden målene ble vedtatt. Vi er ikke i nærheten av å få på plass løsningene for finansiering. Norge har viktige erfaringer og er anerkjent når det gjelder utviklingsfinansiering. Nå må et rettferdig globalt skattesystem, kampen mot nye gjeldskriser og en kritisk tilnærming til offentlig-privat samarbeid (OPS) være nøkkelingrediensene i Norges oppskrift på å finansiere bærekraftsmålene.