Innhold som omhandler emnet «Matsikkerhet»


ForUMs arbeid i 2023
ForUM:

ForUMs arbeid i 2023

Usikkerhet, konflikt og ekstremvær har preget 2023. Arbeidet for å nå FNs bærekraftsmål er viktigere, og vanskeligere, enn noen gang. Likevel finnes det lyspunkt og seire som gir håp for framtiden.

Reisebrev fra det årlige møte i CFS
Matsikkerhet:

Reisebrev fra det årlige møte i CFS

I forrige uke i Roma foregikk det årlige møte i Committee on World Food Security (CFS) under FAO. Ragnhild Holtan fra Spire reiste til Roma for å delta i den norske delegasjonen på vegne av ForUM. Les reisebrevet hennes her.

Våre seiere i 2022!
Tilbakeblikk:

Våre seiere i 2022!

2022 er over, og til tross for at store deler av verden “åpnet” etter pandemien, vil ikke året bli husket som et særlig håpefullt år. Krig, matpriskrise og ekstremvær til tross – hvilke seiere kan vi feire fra 2022? Bli litt mer håpefull ved å lese om noen av gjennomslagene vi fikk for vårt arbeid i 2022!

Verdens land møtes for å skape et bærekraftig og rettferdig matsystem
CFS50:

Verdens land møtes for å skape et bærekraftig og rettferdig matsystem

I dag møtes verdens land til det viktigste politiske møtet for verdens matsikkerhet – det årlige møtet i FNs komité for global matsikkerhet. Hva handler møtet om, hva er de viktigste sakene som skal tas opp, og hvordan kan Norge spille en konstruktiv rolle for å bedre matsikkerheten? Les vårt intervju med ForUMs leder for politikk, Aron Halfen, som er i Roma.

ForUM ønsker konkrete tiltak på FN-toppmøte om matsystemer
Intervju:

ForUM ønsker konkrete tiltak på FN-toppmøte om matsystemer

Verden henger langt etter bærekraftsmål 2 om å utrydde sult innen 2030. I morgen starter FNs toppmøte om matsystemer. Julie Rødje, leder i Spire og styremedlem i ForUM, og Jan Thomas Odegard, daglig leder i Utviklingsfondet, representerer norsk sivilsamfunn og ForUM. Her svarer Julie Rødje på spørsmål om det viktige møtet.

Dramatisk økning i sult
Ny FN-rapport om sult:

Dramatisk økning i sult

Pandemi, økonomisk nedgang, klimaendringer og konflikt. Årsakene var mange og kompliserte, resultatet var at mange flere enn året før gikk sultne til sengs.

Hva skal være Norges bidrag i kampen mot sult?
Arrangement:

Hva skal være Norges bidrag i kampen mot sult?

Etter årtier med gradvis nedgang i antall mennesker som sulter, ser vi nå en dramatisk økning i sult, underernæring og feilernæring. Hva skal være Norges bidrag til å bekjempe sult? Bli med når vi lanserer Tankesmien Agendas nyeste notat: «Bærekraftige matsystemer i klimaendringenes tid»

Matbudsjett med handlingsrom?
Frokostmøte:

Matbudsjett med handlingsrom?

Regjeringen lanserte i juni 2019 sin Handlingsplan for bærekraftige matsystemer i utviklingspolitikken. I statsbudsjettet for 2020 blir innsatsen bak handlingsplanen tydeligere. Gir statsbudsjettet handlingsrom nok til å oppfylle planens mål? Velkommen til frokostmøte 22. oktober!

Godt begynt er halvt fullført
Sult:

Godt begynt er halvt fullført

Fokus på samstemthet, bærekraftsmålene og finansiering er avgjørende for at regjeringens handlingsplan for bærekraftige matsystemer skal få maksimal effekt, skriver Forum for utvikling og miljø og fem andre organisasjoner i Nationen

Ber regjeringen gjøre mer for å bekjempe sult
Ny handlingsplan:

Ber regjeringen gjøre mer for å bekjempe sult

Antallet mennesker som sulter øker, og pilene peker dermed feil vei for bærekraftsmål 2 om å utrydde sult innen 2030. Forum for utvikling og miljø håper regjeringens kommende handlingsplan for bærekraftige matsystemer presenterer ny norsk politikk for å snu den negative trenden.

Innspill til plan for matsikkerhet
Politisk innspill:

Innspill til plan for matsikkerhet

I 2018 vil regjeringen lansere en handlingsplan for bærekraftige matsystemer. Forum for utvikling og miljøs matgruppe mener matsikkerhet og fattigdomsbekjempelse må prioriteres over norske interesser i støtten til næringsutvikling. Les høringsinnspillet her, fra Forum for utvikling og miljø, Caritas, Redd Barna, Care, Norges Vel, Utviklingsfondet og Spire.

Styrker matsikkerheten

Styrker matsikkerheten

Antall mennesker som sulter økte i fjor. Nå styrker regjeringen satsingen på matsikkerhet og ernæring. -Det er vi veldig glade for, sa Forum for utvikling og miljø til utviklingsminister Nikolai Astrup i går.

Seminar: "From Uniformity to Diversity"

ForUMs matsikkerhetsgruppe inviterer i samarbeid med Norad til et miniseminar om den første temarapporten fra International Panel of Experts on Sustainable Food Systems (IPES-Food) “From Uniformity to  Diversity: A Paradigm Shift fromIndustrial Agriculture to diversified agroecological systems”.